Янукович-молодший просить Захарченка розібратися з закриттям Ex.ua

П'ятниця, 3 лютого 2012, 14:17

Син президента Віктор Янукович направив депутатський запит на iм'я мiнiстра внутрiшнiх справ Вiталiя Захарченка з метою з'ясувати на яких пiдставах було заблоковано iнтернет-ресурс "EX.UA".

Про це повідомляє прес-служба депутата, передає "Інтерфакс-Україна".

"Необхiдно розiбратися в ситуацiї з точки зору закону. Чому ухвалили рiшення заблокувати "EX.UA" i конфіскувати сервери? Чи були цi дiї правильними в цiй ситуацiї? Конфлiкт мiж правовласниками i користувачами сьогоднi досяг пiку в усьому свiтi", - цитує депутата його прес-служба.

За словами Януковича, якщо Україна хоче задавати темп розвитку IT-галузi - боротися потрiбно з причиною, а не з наслiдками.

"В Українi є великий об'єктивний попит на користування безкоштовним контентом. Той самий "EX.UA" вiдвiдувала за день величезна кiлькiсть користувачiв. Блокування порталу лише збiльшить трафiк на iнших аналогiчних ресурсах i не вирiшить сутi проблеми", - наголошує Янукович-молодший.

Він запропонував сісти за стiл переговорiв i спiльно створити "таку модель роботи в мережi, яка влаштує всiх учасникiв ринку: користувачiв, правовласникiв i державу".

Окрім того, в четвер Асоцiацiя "IT-Україна" та юристи iнтернет-ресурсу "EX.UA" звернулися до нардепа Вiктора Януковича з проханням допомогти у врегулюваннi ситуацiї з блокуванням популярного порталу.

Як відомо, раніше "Українська правда" публікувала статтю Януковича-молодшого про перспективи української ІТ-індустрії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування