"Газпром" визнав, що недодав газу Європі

Субота, 4 лютого 2012, 11:44

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін поставив перед "Газпромом" завдання забезпечити необхідні поставки газу до Європи.

У суботу глава уряду зустрівся з віце-прем'єром РФ Ігорем Сечіним і заступниками голови правління "Газпрому" Олександром Медведєвим і Андрієм Кругловим і обговорив з ними ситуацію в енергетиці взагалі, а також навколо поставок газу до європейських країн.

"Прошу вас максимально докласти максимальних зусиль, щоб забезпечити потреби наших партнерів закордонних, маючи на увазі, що головне завдання енергетиків взагалі, "Газпрому" зокрема - забезпечити внутрішні потреби РФ, забезпечити споживачів в РФ. Це - першочергове завдання", - сказав Путін.

Він запитав, як в даний час виконуються поставки газу, зокрема, до європейських країн, передає Інтерфакс.

Круглов визнав, що протягом декількох днів було невелике зменшення обсягу поставок до цих країн об'ємом до 10%, але потім поставки повернулися в обсяги, передбачені контрактом.

"Сьогодні не зайвим буде згадати тих, хто заважав нам будувати "Північний потік". Якби не заважали, була б вже друга нитка, і вони обидві були б завантажені. Під нові транспортні маршрути "Газпром" би вже розкрив нові родовища, в тому числі Бованенківське, активніше працювали б на Штокмані, і сьогодні, впевнений, таких би проблем не виникало", - сказав Путін.

Він висловив сподівання, що робота по "Північному потоку" буде завершена, і робота по іншому проекту, "Південному потоку", піде активніше.

Разом з тим, прес-секретар польської державної нафтогазової компанії PGNIG Йоанна Закшевська повідомила УНІАН, що компанія "Газпром" у п’ятницю в повному обсязі відновила поставки газу до Польщі, обмежені з 1 лютого на 7%.

Вона зазначила, що "Газпром" підтвердив заявку PGNIG на поставки газу до Польщі на 3 лютого. "Сьогодні все повернулося до норми, і ми дуже задоволені ", - сказала вона.

Закшевска не уточнила, чи пояснив "Газпром" причини скорочення поставок газу в попередні два дні.

Вона також підкреслила, що поставки газу до Польщі були скорочені через Ямальський газопровід, що проходить по території Білорусі, а не через українську газотранспортну систему.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...