ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ ЛІКУВАТИ ТИМОШЕНКО ПОЗА КОЛОНІЄЮ

Субота, 4 лютого 2012, 12:19

Україна буде вдячна за допомогу закордонним лікарям у лікуванні екс-прем’єра Юлії Тимошенко, але все це має відбуватися на території нашої держави.

Про це заявив президент Віктор Янукович на прес-конференції в Мюнхені, розповідаючи про свою розмову з державним секретарем США Гілларі Клінтон, передає УНІАН.

Президент зауважив, що під час зустрічі з Клінтон він говорив про те, що Україна зацікавлена у якнайкращому лікуванні Тимошенко, в тому числі закордонними лікарями, і сьогодні бажання направити своїх медиків виявили Німеччина та Канада.

"Ми не заперечуємо, будь-ласка, ми будемо вдячні, але українське законодавство не передбачає виїзд (засудженої Тимошенко) за кордон", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що українська сторона готова надати для лікування Тимошенко будь-які потужності українських медичних установ, в тому числі обладнання.

Він не виключив, що це лікування може відбутись поза межами колонії, в якій зараз перебуває Тимошенко.

"Ми будемо дивитись, чи можливо це в межах українського законодавства, якщо ні, можливо, будемо змінювати законодавство", - сказав Янукович.

"Ми зацікавлені зняти це питання", - сказав він, в чергове наголосивши, що питання щодо Тимошенко потрібно відокремити від питання європейської інтеграції.

Водночас, він вважає, що воно має вирішуватись в умовах реформованого законодавства. Глава держави в чергове наголосив, що проблема Тимошенко лежить в площині виконання існуючого законодавства.

"Як до цього ставитись?... Якщо ви мене запитаєте, я скажу, що його (законодавство) треба реформувати, але поки воно є, його потрібно виконувати", - сказав президент.

Янукович вважає, що треба реформувати Кримінальне законодавство України, в тому числі і ту статтю, за якою було засуджено Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування