Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича не вірять у "торговельні війни" з Росією: бувало й гірше…

Понеділок, 6 лютого 2012, 13:55

Затягування газових переговорів із Росією не погіршить двосторонні україно-російські відносини.

Упевненість у цьому висловив радник президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук на прес-конференції у Києві.

"Як це позначиться в цілому на наших відносинах, я думаю, напевно, гіршими воно їх не зробить, але певним стримувальним фактором для подальшого поступального розвитку може стати", - сказав він, цитує "Інтерфакс-Україна".

На думку Гончарука, ці переговори невиправдано затягнулися, українська сторона очікувала їх завершення ще наприкінці 2011 року.

Водночас, він не вірить у можливість "торгівельних воєн" між Україною та Росією – навіть незважаючи на претензії російської сторони до українських виробників сиру.

"Що стосується торгівельних воєн, я думаю, що в тих масштабах, у яких вони відбувалися в попередні роки... знали ми періоди й більш напружені відносно нашої торгівлі, я думаю, що це перетікати в такі речі, принаймні, виходячи з рівня відносин і діалогу, не повинно", - заявив Гончарук.

"Хоча ця словесна риторика між відповідним відомством РФ і заявами українських чиновників не дає зрозумілої відповіді, що ж там відбувається і як", - додав він.

На думку Гончарука, необхідно "підвищити" рівень дискусії, можливо, на рівень відповідних міністерств для більш чіткої оцінки ситуації.

Як відомо, голова Роспотребнадзора Геннадій Онищенко на початку року повідомив, що всі зразки українських сирів, відібрані в Москві, містять пальмове масло, при цьому інформації на упакуванні про це немає. Він не виключив, що український сир можуть заборонити ввозити в Росію або вилучити з обігу після наступної перевірки відомства.

Державна ветеринарна й фітосанітарна служба України до 13 лютого планує проінспектувати всі молокопереробні підприємства країни на предмет фальсифікації сирів.

Однак заборона на ввіз у Росію сирної продукції деяких українських виробників, яка не відповідає російським вимогам, буде введена цього тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування