Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представника "Репортерів без кордонів" у Києві побили

Вівторок, 7 лютого 2012, 14:20

Представника міжнародної журналістської організації "Репортери без кордонів" в Україні Оксану Романюк під час фільмування незаконного будівництва вдарили кулаком в обличчя.

Про це вона повідомила членів руху "Стоп цензурі!", пише "Телекритика".

За словами журналіста, інцидент стався вночі з 6 на 7 лютого, коли невідомі особи проводили будівельні роботи під будинком на проспекті Свободи, 24 у Києві.

Забудовники встановлюють під будинками МАФи (малі архітектурні форми), вирізаючи дерева та намагаючись розташувати кіоски на дитячому і спортивному майданчиках, пише видання.

Проти забудови вийшли протестувати кілька мешканців, у тому числі й Романюк. Ті оточили їх щільним колом. Романюк попросила забудовників показати документи, після чого почалася сутичка.

"Я знімала їх на мобілку з метою потім розмістити цю інформацію в ЗМІ і в соціальних мережах. Я повідомила, що я журналіст, але посвідчення у мене з собою не було. Забудовники мені всіляко перешкоджали, затуляли камеру, мобілку виривали з рук, штовхали, нарешті ударили кулаком в обличчя", - розповіла журналіст.

Зрештою, протестувальникам та місцевим мешканцям, що до них приєдналися, з допомогою міліції вдалося зупинити забудовників.

Постраждала написала заяву в міліцію.

"Вони склали протокол і відпустили нападника", - додала вона.

За словами Романюк, забудовник порадив мешканцям припиняти протести, оскільки має дозвіл від управління благоустрою Київської міської держадміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...