Володимир вирішив не віддавати владу в УПЦ МП

Середа, 8 лютого 2012, 12:29

Голова Української православної церкви Московського патріархату Володимир залишив за собою право управляти Київською єпархією під час хвороби.

Про це сказано у зверненні Володимира до учасників єпархіальних зборів Київської єпархії, оприлюдненому на сайті УПЦ МП.

Він нагадав, що рішенням Священного Синоду від 26 січня 2012 року на час його хвороби тимчасово керуючим Київською єпархією було призначено митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

"Дякую Священному Синоду за надану нам допомогу в управлінні Київською єпархією. Залишаю за собою право бути керуючим архієреєм Київської кафедри", - написав Володимир.

Він також "благословив Павлу бути старшим вікарієм міста Києва та Київської єпархії".

"Рішення по Київській єпархії приймати колегіально з очільниками вікаріатств, подаючи на наше затвердження та підпис. Канцелярії Київської митрополії звершувати свої функції в звичному режимі. Кореспонденцію та документи для ознайомлення та затвердження передавати через нашого особистого секретаря", - сказано у зверненні Володимира.

Як відомо, Священний синод Української православної церкви Московського патріархату призначив намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла керуючим Київською єпархією на час хвороби Володимира.

ЗМІ писали, що останні рішення Синоду спрямовані на усунення від керівництва церквою митрополита Володимира, а на його місце претендує Одеський митрополит Агафангел.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...