З-під "української Венеції" евакують людей, на морі й у протоці проблеми

Середа, 8 лютого 2012, 15:03

Міністерство надзвичайних ситуацій евакуює мешканців островів на відстані 12-15 км від міста Вилкове Одеської області.

Для цього в середу вранці у Вилкове прибув аероглісер Вінницького територіального управління МНС, повідомляє прес-служба відомства.

"Загалом підтоплення загрожує 24 мешканцям островів. Станом на 08:00 8 лютого фактична відмітка рівня річки Дунай у місті Вилкове становила 151 см", - констатує МНС.

Підйом води стався через сильний шторм на морі. У зв’язку зі зміною напрямку вітру з 7 на 8 лютого вдень у середу відмічається зниження рівня води у річці на 7 см, додає відомство.

Однак прогнозується подальше пониження температури повітря, ускладнення погодних умов, пориви вітру 20-30 м/с, високе коливання хвиль у Чорному та Азовському морях.

7 лютого у Вилкове було передислоковане відділення рятувальників з аварійно-рятувального загону Управління МНС у Вінницькій області, весь аварійно-рятувальні загін спецпризначення переведено в режим підвищеної бойової готовності.

Станом на 8 лютого в режимі очікування команди на виїзд перебувають кілька десятків бійців регіонального МНС, на озброєнні яких спецмашини, автогрейдери та бульдозери, рятувальні машини САРМ, плаваюча техніка ПТС тощо.

Як відомо, Вилкове називають "українською Венецією" через те, що містечко розташоване на воді.

Між тим, у акваторії Азовського моря та Керченської протоки склалися достатньо складні умови для перебування і руху суден у зв'язку з погіршенням погодних умов, сильним вітром, снігопадами, морозами та великою кількістю криги.

Однак "у цілому ситуація контрольована", зазначає МНС.

За попередніми даними, у Керченській протоці на якірних зупинках знаходяться 126 суден, з них 120 іноземних. Судна зосереджені у південній частині протоки, тому канал перевантажений. Лід перекрив Керченську протоку, криголами допомагають суднам.

На цей час переправа "Крим-Кавказ" тимчасово закрита.

За інформацією російських відомств, в акваторії Азовського моря станом на середу перебуває 60 суден. За даними Міністерства інфраструктури України, 9 з них українські. Судна дрейфують. Багатьом з них необхідна допомога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування