ТИМОШЕНКО ОБМЕЖИЛИ ЧАС ЧИТАННЯ СПРАВИ ПРО ЄЕСУ

Четвер, 9 лютого 2012, 13:40

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко та її захист повинні ознайомитися з матеріалами справи по корпорації "Єдині енергетичні системи України" до 28 березня 2012 року.

Таке рішення за поданням слідчого управління СБУ в Харківській області прийняв у четвер Київський районний суд Харкова.

Якщо Тимошенко не вдасться вивчити всі матеріали справи до зазначеного терміну, то слідство буде вважати, що вона зі справою ознайомилася.

У той же час, як зазначив суд, у разі, якщо лідер опозиції не встигне з яких-небудь причин ознайомитися з матеріалами справи до зазначеного терміну, слідство буде зобов'язане забезпечити Тимошенко та її захист повною копією всіх матеріалів справи.

Як відомо, адвоката і самої підсудної в суді не було.

Ухвала може бути оскаржена протягом 3 днів в апеляційному суді.

Захисниками екс-прем'єра в документі виступають депутати від БЮТ Сергій Власенко та Андрій Кожем'якін.

В СБУ вважають, що Тимошенко та її захист усвідомлено затягують ознайомлення з матеріалами справи по корпорації ЄЕСУ.

Як раніше повідомляла СБУ, "Тимошенко звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйонів гривень, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на додану вартість, службовій підробці та в ухиленні від сплати 681 тисяч гривень прибуткового податку".

"Способом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією "Єдині Енергетичні Системи України" фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній", - уточнили у відомстві.

Інтерфакс-Україна, Главное

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування