У суді над Луценком допитують судексперта

Четвер, 9 лютого 2012, 14:23

Печерський суд Києва, який розглядає справу екс-міністра Юрія Луценка, почав допит свідка  з боку обвинувачення - експерта Київського інституту судово-економычної експертизи Галини Ільчук.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Суддя Сергій Вовк на прохання адвоката Ігоря Фоміна зачитує висновок судово-економічної експертизи щодо незаконного нарахування та виплати пенсії водію Луценка Леоніду Приступлюку.

У висновку, складеному Ільчук, зазначено, що грошове забезпечення водія екс-міністра за рік склало трохи більше14 тисяч гривень.

У висновку експертизи, яку зачитав суддя Вовк, ідеться про те, що стаж водію Приступлюку перерахували незаконно.

У ході допиту Ільчук на питання сторони обвинувачення заявила, що всі документи, які були надані для проведення експертизи, були копіями. Оригіналів документів їй не надавали.

Підсудний Луценко, почувши, що замовлена прокурорами експертиза ґрунтується на копіях, вчергове назвав їх "балбесами".

На питання прокурорів про достовірність документів свідок заявила, що "вони були завірені, тому сумнівів не викликали". Вона також заперечила тиск на неї з боку прокуратури.

Адвокат Олексій Баганець поцікавився освітою та досвідом експерта Ільчук. За її словами, на час проведення експертизи її стаж становив 2роки.

Прокурор Дмитро Лобань обурився тим, що адвокат Баганець цікавиться досвідом та порядком роботи експерта Ільчук.

За словами свідка, така експертиза, яку замовила Генпрокуратура, за часом займає 2-3 місяці.

На що Баганець запитав: "Тоді як пояснити,що 25 вересня ви отримали документи у справі, а 26 вересня ви вже зробили експертний висновок?".

Також Баганець поцікавився у експерта, чому "в експертизі згадано матеріальну допомогу навесні 2010 року, якщо експертиза стосується за попередні роки?".

Підсудний Луценко звернувся до суду із пропозицією зняти цю експертизу як доказ, оскільки "вона ґрунтувалася не на тих положеннях, які діяли у досліджуваний період".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News