Microsoft вимагає від ex.ua прибрати піратські програми

Четвер, 9 лютого 2012, 18:02

Юридичний представник корпорації Microsoft в Україні звернувся до адміністрації ex.ua з вимогою заблокувати сторінки, де викладені піратські копії програм компанії.

Про це повідомляє прес-служба представництва Microsoft в Україні.

"Незважаючи на розслідування діяльності порталу ex.ua українськими правоохоронними органами та на вилучення ними численних серверів компанії, на сайті знов у вільному доступі знаходяться неліцензійні копії програмного забезпечення Microsoft", - зазначили в компанії.

"Численні заяви представників ex.ua про співпрацю з правовласниками дали нам підстави вважати, що сайт самостійно боротиметься з порушеннями закону на своїх серверах. Тому ми з величезним здивуванням виявили, що, незважаючи на дії правоохоронних органів, адміністрація порталу і надалі дозволяє користувачам викладати незаконний контент", - сказав гендиректор "Майкрософт Україна" Дмитро Шимків.

Раніше "Майкрософт Україна" оплачувала послуги сторонньої компанії, яка виявляла і, зі згоди адміністрації ex.ua, вилучала посилання на контрафактне програмне забезпечення на цьому сайті.

Проте адміністрація порталу не вживала жодних заходів для запобігання появі незаконного контенту.

Як відомо, 31 січня міліція закрила відомий український файлообмінник ex.ua.

Сайт було закрито в рамках розслідування кримінальної справи за частиною 2 статті 176 Кримінальної справи (порушення авторських і суміжних прав).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування