Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія просить видати їй "кривдника" Путіна

Четвер, 1 березня 2012, 09:45

Генеральна прокуратура Росії направила в Генпрокуратуру України запит про видачу Адама Осмаєва, причетного до підготовки замаху на прем'єра РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на офіційного представника Генпрокуратури Росії Марину Гриднєву в четвер.

"Генеральна прокуратура Росії оперативно підготувала й направила в Генеральну прокуратуру України запит про видачу для притягнення до кримінальної відповідальності Адама Осмаєва. Він розшукується з 2008 року російськими правоохоронними органами за обвинуваченням у здійсненні низки злочинів терористичної направленості", - заявила вона.

Гриднєва нагадала, що в лютому цього року Осмаєв був затриманий на території України за підозрою в незаконному зберіганні вибухових речовин, при цьому була також установлена його причетність до підготовки замаху на голову уряду РФ Путіна.

У свою чергу українська Генпрокуратура підтвердила одержання запиту про видачу Адама Осмаєва.

"Генпрокуратура України одержала запит від російської сторони про видачу Осмаєва й доручила прокуратурі Одеської області провести екстрадиційну перевірку", - сказав керівник прес-служби Генпрокуратури України Юрій Бойченко.

"Видача відбувається не так швидко - є відповідна процедура, в ході якої Осмаєв має використати всі методи, якими він може скористатися, щоб залишитися в Україну. Може подавати в суд, просити політичного притулку, отримання українського громадянства і т.д. Коли всі методи будуть вичерпані і він отримає відмову, тоді можлива екстрадиція", - пояснив Бойченко і уточнив, що це може зайняти кілька місяців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування