У БЮТ призначили "регіоналів" крайніми за подорожчання води

Четвер, 1 березня 2012, 11:46

Підвищення цін на воду для населення пов’язане з приходом на керівні посади у розподільчих мережах діячів з Партії регіонів, вважають у "Батьківщині".

Міністр регіонального розвитку та ЖКГ опозиційного уряду Володимир Бондаренко заявив, що підвищення цін на воду та інші комунальні послуги не може бути єдине для всієї України.

Бондаренко пояснив, що ціна на воду залежить як мінімум від трьох факторів: джерела походження (артезіанська, річкова тощо), ступеню очистки, дальності транспортування до споживача.

"Підвищення ціна на воду з 1 березня свідчить про те, що ніхто глибоко не аналізував цей процес. У Києві, наприклад, вода не може коштувати 3 гривні - вона дешевша", - заявив він.

"Я особисто багато років намагаюсь дізнатись баланс споживання води киянами, але ця інформація ретельно приховується", - додав Бондаренко.

Він заявив, що оскільки велика кількість води для киян береться із артезіанських свердловин, яку не потрібно додатково очищувати, це дозволяє владі "списати десятки тисяч тон хімічних реактивів та покласти кошти до власної кишені".

"Ми проводили експеримент у двох однакових будинках, де є лічильники води і де немає. У будинку, де стоять лічильники, середнє споживання води в середньому 3 кубометри на 1 людину на місяць, а у будинках, де громадяни сплачують за воду за розрахунковою системою – від 10 кубів і більше", - розповів Бондаренко.

За його словами, таким чином у системі водопостачання відбуваються маніпуляції, які починаються від водозабору води та закінчуючи квартирами громадян, які сплачують за все це.

"На фоні заяв влади про непідвищення цін на комунальні послуги - це вже крок нових господарів цих систем", - заявив Бондаренко.

Він зазначив, що менеджмент в київських мережах, зокрема, у "Київенерго", переходить до "крупних діячів з Партії регіонів, яким до лампочки брехливі заяви уряду про те, що нічого не буде підвищуватися".

Як відомо, з 1 березня холодна вода та водовідведення подорожчає на 8% у кожному населеному пункті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування