У Генпрокуратурі ще не читали справу Вовка

П'ятниця, 2 березня 2012, 11:47

У Генеральній прокуратурі поки не знають, щодо яких обставин відновлена справа судді Печерського суду Києва Сергія Вовка.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Блажівський у п'ятницю на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів.

"Тексту цього рішення суду я ще не бачив, але, мабуть, суд знайшов ті обставини, які вимагають перегляду, і вони будуть розглянуті", - заявив він, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Крім того, є багато змін у законодавстві, одне з них - з 2010 року кримінальні справи щодо суддів може порушувати тільки генеральний прокурор або заступники генерального прокурора. Це зроблено для того, щоб судді були захищені від будь-якого іншого впливу", - сказав Блажівський.

Як відомо, у четвер Верховний суд поновив справу щодо судді Печерського суду Києва Сергія Вовка, відомого винесенням обвинувального вироку екс-главі МВС Юрієві Луценку.

Справа щодо Вовка була порушена прокуратурою Києва в червні 2009 року за ч.1 ст.375 КК ("винесення суддею свідомо неправосудного вироку, рішення, визначення або постанови"; карає позбавленням волі на термін до 5 років).

Суддя Вовк підозрювався в прийнятті свідомо неправосудних рішень при розгляді цивільних справ у земельних суперечках в Одесі.

У порядку виняткового провадження ГПУ просила ВСУ переглянути свою позицію щодо рішень Апеляційного суду Києва, а також Голосіївського суду столиці, які задовольнили в 2009 році скаргу Вовка про закриття кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування