Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситуацію з білоруським молоком можна владнати протягом місяця

Субота, 3 березня 2012, 13:40

Глава Дрежветфітослужби України Іван Бісюк прогнозує, що на вирішення ситуації з імпортом білоруського молока необхідно 3-4 тижні.

Про це він сказав на прес-конференції в суботу, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Якщо серйозно працювати, без ультиматумів, а працювати над усуненням проблематики, я думаю, що в три-чотири тижні можна вкластися", - зазначив Бісюк.

За його словами, за цей час можна буде зрозуміти, чи зможе білоруська сторона усунути існуючі проблеми.

Бісюк також висловив думку, що обмеження на ввезення в Україну молока з Білорусі не призведе до зростання цін на молокопродукти в Україні.

"Звичайно, дефіциту продукції не буде, і зростання цін на готову продукцію не буде. Але навіть якби мені сьогодні сказали, що у зв'язку із закриттям Білорусі завтра буде зростати ціна, я б все одно не мав права відмовитися від цього обмеження", - сказав він.

У той же час, прем'єр Микола Азаров зазначив, що заборона на ввезення в Україну білоруської м'ясомолочної продукції є тимчасовим обмеженням.

"Я думаю, що як тільки ті сумніви, які висловлюють наші відповідні служби, будуть або розвіяні, або підтверджені, ці заходи будуть переглянуті", - сказав він журналістам у суботу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На думку Азарова, такі заходи є звичайним процесом, коли кожна з країн думає про необхідність захистити своїх людей від можливості проникнення якого-небудь захворювання на територію країни.

"Краще перестрахуватися, ніж недострахуватися", - резюмував він.

Як повідомлялося, Держветфітослужба України з 1 березня 2012 року тимчасово призупинила ввезення на територію України молока і молочних продуктів з Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС, продукції та сировини з них.

У суботу стало відомо, що Білорусь у відповідь на заборону Україною поставок білоруської м'ясомолочної продукції планує найближчим часом вжити аналогічні заходи щодо українських продуктів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування