Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські гості Тимошенко вертаються ні з чим

Понеділок, 5 березня 2012, 12:33

Представники ПА ОБСЄ покинули Качанівську колонію, тка і не зустрівшись з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє "Главное".

Як розповіли віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас і член ПА ОБСЄ від Швеції Асе Ліндестам, вони звернулися до керівництва Качанівської колонії з проханням надати їм можливість поспілкуватися з Тимошенко хоча б по мобільному телефону, проте керівництво колонії відмовило.

Як зазначили представники ПА ОБСЄ, ще ​​одне прохання, яке вони висловили керівництву Качанівській колонії, - прибрати з камери Тимошенко систему відеоспостереження.

За словами представників ОБСЄ, начальник Качанівської колонії Іван Первушкін в розмові з ними зазначив, що не може вплинути на ситуацію.

За словами представників асамблеї, вони стурбовані таким рішенням і поведінкою української влади. На їхню думку, дії української влади спрямовані на те, що б приховати від міжнародної громадськості умови утримання і стан здоров'я Тимошенко.

Водночас європейські чиновники висловили здивування тим, що письмову відмову в можливості зустрічі з Тимошенко посольство Швеції отримало тільки в понеділок близько 11:00 дня, тобто в той  час, коли представники асамблеї ОБСЄ вже були у Харкові.

Члени делегації зазначили, що ще раз спробують зустрітися з Тимошенко.

Пізніше у пенітенціарній службі зазначили, що делегацію ОБСЄ не пустили до Тимошенко, бо та не мала дозволу від Міністерства зовнішніх справ.

"Побачення осіб, засуджених до позбавлення волі, здійснюється відповідно до частини першої статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу України. Зокрема, засуджена до позбавлення волі особа має право на короткострокове тривалістю до чотирьох годин побачення з іноземцями та представниками неофіційних делегацій", - йдеться у повідомленні.

Водночас, згідно з кодексом, координація діяльності пенітенціаріїв у сфері зовнішніх відносин здійснюється через МЗС.

 

Як відомо, представники парламентської асамблеї ОБСЄ прибули до Качанівської колонії вранці у понеділок, попри відмову Пенітенціарної служби на прохання про зустріч із Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування