Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді відмовилися "здавати" депутатів, які отримали державні квартири

Понеділок, 5 березня 2012, 14:31

В апараті Верховної Ради відмовились оприлюднити імена депутатів, як і отримали квартири протягом останньої трьох каденцій парламенту.

Про це йдеться у відповіді керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука на запит "Української правди".

Водночас він повідоми, що народні депутати четвертого та п’ятого скликань отримали 116 квартир для постійного проживання у м.Києві, з них: 7 – однокімнатних, 53 – двокімнатні, 44 – трикімнатні та 12 – чотирикімнатних.

Народні депутати шостого  скликання отримали 15 службових квартир. Квартири, що надавалися народним депутатам України, знаходяться у будинку по вул. Срібнокільській, 24, який було введено в експлуатацію в 2007 році Державним будівельним комбінатом Управління справами Верховної Ради.

Вартість одного метра житла на той час становила близько 5 400 гривень.

Окрім того, у відповіді повідомили, що у державну власність народні депутати квартири не повертали.

"Що стосується норм житлової площі, яка надається народним депутатам України, то вона встановлена житловим законодавством у межах від 9 м2 до 13,65 м2 на одну особу", - йдеться у відповіді на запит.

Понад норму житлова площа надавалася лише у випадках, якщо житлове приміщення складалось з однієї кімнати.

"Щодо народних депутатів України, які отримали квартири, то зазначені відомості згідно з рішенням Конституційного Суду України від 20.01.2012 № 2-рп/2012 належать до конфіденційної інформації, поширення якої відповідно до частини другої статті 32 Конституції України не допускається без згоди особи, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини", - йдеться у відповіді на запит.

Як відомо, згідно статті 5 п.6 закону "Про інформацію", не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...