В Москві та Пітері вже затримують опозиціонерів

Понеділок, 5 березня 2012, 17:03

У Москві і Санкт-Петербурзі поліція проводить затримання на мітингах опозиції.

У Москві прихильники опозиції зібралися в центрі Москви, щоб висловити незгоду з результатами президентських виборів.

Санкціонований владою мітинг "За чесні вибори" на Пушкінській площі почався в 19:00 за московським часом, повідомляє ВВС.

Поліція пообіцяла жорстко присікати будь-які протиправні дії.

"Ми вважаємо вибори президента невільними і нелегітимними. Їх проводила та ж виборча комісія, яка вже крала наші голоси 4 грудня. До них не допустили незалежних кандидатів, вся центральна преса працювала на одного кандидата - Володимира Путіна", - йдеться в повідомленні організаційного комітету мітингу.

Мітингувальники вимагають дострокових парламентських і президентських виборів.

За даними прес-служби столичного главку МВС, колічествособравшіхся на Пушкінській близько 14 тисяч. Кореспондент bbcrussian.com оцінює число присутніх на Пушкінській площі в 20 тисяч.

Крім цього, опозиція проводить акцію Луб'янській площі. Там вже почалися затримання мітингувальників. Зокрема, затримано лідера партії "Інша Росія" Едуард Лимонов і його прихильники. У загальній складності поліція затримала понад 50 осіб, повідомляє МВС.

На Манежній площі, де мітингують прихильники Путіна, за офіційними підрахунками, близько 15 тисяч осіб.

Крім цього, опозиція проводить акцію Луб'янській площі. Там вже почалися затримання мітингувальників. Зокрема, затримано лідера партії "Інша Росія" Едуарда Лимонова і його прихильників. У загальній складності поліція затримала понад 50 осіб, повідомляє МВС.

У Санкт-Петербурзі перед будівлею міських Законодавчих зборів пройшов несанкціонований мітинг протесту. За даними міської поліції, там зібралося близько 800 осіб, з них близько 70 затримали.

Поліція Петербурга почала затримувати осіб, що прийшли на несанкціоновану владою акцію протесту біля Маріїнського палацу в центрі міста.

На Ісакіевскій площі, де знаходиться Маріїнський палац, зібралися сотні людей.
Ті, що прийшли перекрили рух автотранспорту. Затримання почалися після того, як вони стали вигукувати гасла. На це інші присутні стали голосно кричати "Ганьба".

Разом з активістами були затримані також депутати міського парламенту від фракції "Яблуко" Борис Вишневський та Максим Резник.

Крім того, в числі затриманих опинився і лідер петербурзького руху "Інша Росія" Андрій Дмитрієв.

Всього, за даними поліції, було затримано близько півтора десятка чоловік. У натовпі скандують опозиційні гасла. Поліція продовжує затримання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування