Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найбагатші люди планети за день втратили 11 мільярдів доларів

Середа, 7 березня 2012, 08:27

Статки двадцяти найбагатших людей планети у вівторок скоротилися в сукупності на 11,3 мільярди доларів.

Причиною став різкий спад на світових фондових біржах, який відбувся на тлі слабких статданих у Європі й побоювань щодо успіху реструктуризації держбогру Греції, свідчать дані індексу Bloomberg Billionaires Index.

Так, статки американського мільярдера Уоррена Баффета скоротилися на 407,3 мільйони доларів, склавши 43,9 мільярда доларів, передає РИА Новости.

Статки глави світового лідера сталеливарної промисловості ArcelorMittal Лакшмв Міттала знизилися на 918 мільйонів доларів або 4% - до 22,3 мільярди доларів.

Вартість акцій його компанії на торгах в Амстердамі знизилася на 5,5%. У результаті такої динаміки Міттал вибув із двадцятки найбагатших людей планети, опинившись на двадцять першому місці у рейтингу Bloomberg.

Два європейський рітейлерових магнати, Бернар Арно й Амансіо Ортега, які є власниками LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (MC) SA і Inditex SA відповідно, втратили в сумі 1,2 мільярди доларів.

Засновник Microsoft Білл Гейтс втратив у вівторок 805,4 мільйони доларів - тепер його статки оцінюються в 61,3 мільярди доларів.

Добробут засновників Google Inc. Сергія Бріна і Ларрі Пейджа знизилося в сукупності на 560 мільйонів доларів після того, як вартість акцій Google скоротилася на 1,5%.

Фондові індекси в США втратили у вівторок 1,3-1,5%, спад на біржах Європи виявився ще більш істотним - він склав 1,8-3,6%.

Настільки сильна негативна динаміка обґрунтована наближенням 8 березня - закінчення строку подачі заявок приватними кредиторами на участь у добровільній програмі списання боргів Греції.

Якщо учасників виявиться менше, ніж 75% власників держоблігацій країни, то країну очікує неконтрольований дефолт, що, на думку експертів Міжнародного інституту фінансів, може обійтися єврозоні більш ніж в 1 трильйон євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...