До Королевської втекли активісти Тимошенко. Через Волкова і кулуарщину

Середа, 4 квітня 2012, 18:16

До партії "Україна – Вперед!" Наталії Королевської увійшли дві особи, які перед тим вийшли з партії "Батьківщина", – Василь Іванченко та В'ячеслав Шапошнік.

Про це повідомляє прес-служба партії "Україна – Вперед!".

Іванченко до цього був членом Бюро Миколаївської обласної "Батьківщини" та очолював Доманівську районну парторганізацію, а Шапошнік свого часу був головою Сумської обласної ради та неодноразово керував обласним штабом БЮТ.

Іванченко пояснив свій вихід із "Батьківщини" діями керівництва цієї політсили, починаючи з моменту арешту Юлії Тимошенко.

"Я не бажаю, щоб за моєї участі проходив процес розвалу БЮТ, не підтримую включення у кандидати в депутати від "Батьківщини" тих людей, які переслідували Юлію Тимошенко за часів Кучми. Враховуючи всі ці події, я прийняв рішення про вихід з "Батьківщини" та вступ до партії Наталії Королевської "Україна – Вперед!", - йдеться в його заяві.

Іванченко, який був у "Батьківщині" з 2000 року, обурився зокрема виключенням УСДП (нині "Україна – вперед!") з БЮТ, тоді як "Тимошенко благає всіх об’єднатися".

"Я особисто на міжпартійному з’їзді голосував за утворення Блоку, а от вивів партію з блоку фактично один Олександр Турчинов. Він зробив це без рішень з’їздів партій, що входять до блоку, без міжпартійного з’їзду та навіть без рішення Ради блоку", - заявив Іванченко.

Він також заявив, що рішення про об’єднання з "Фронтом змін" не обговорювалось всередині "Батьківщини" і питання подальшої долі останньої "вирішується кулуарно".

У свою чергу, Шапошнік причиною свого виходу з "Батьківщини" назва розвал обласної парторганізації та виключення з партійних лав активних та відданих бютівців.

Останньою краплею "свавілля" в "Батьківщині" на Сумщині, за його словами, стало членство в партії Олександра Волкова та призначення його виконавчим секретаріатом політради партії, куратором регіону.

"Я не бачу свого майбутнього поряд з людьми, які готові задля вирішення власних інтересів поступатися принципами", - заявив Шапошнік.

Не меншу занепокоєність у нього викликає поведінка керівників партії Тимошенко: "Замість того, щоб докласти максимальних зусиль для звільнення Юлії Тимошенко, вони реалізують свої егоїстичні амбіції та плекають власні меркантильні інтереси".

Політик заявив, що від час процесу над Тимошенко обласне та вище керівництво "Батьківщини" не вивело під стіни Печерського суду "хоча б десяту частину зі 600 тисяч членів партії", а отже "тримати Юлію Володимирівну за гратами вигідно"

Тому він приєднався до людей, "які докладають всіх зусиль задля корінних та позитивних змін в Україні та роблять все для звільнення Юлії Тимошенко", – до партії Королевської.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування