Генпрокуратура: "Батьківщина" поширила не ту постанову

П'ятниця, 6 квітня 2012, 10:36

У Генпрокуратурі заявляють, що постанова про закриття справи проти Тимошенко, поширена "Батьківщиною", не має жодного відношення до кримінальної справи по ЄЕСУ.

Так у прес-службі ГПУ прокоментували документи, які свідчили, що справи проти Юлії Тимошенко були закриті до того, як вона стала прем’єр-міністром у 2005 році.

ГПУ наголошує, що "Генеральним прокурором Піскуном 28 січня 2005 року незаконно було закрито кримінальну справу про організацію Тимошенко вчинення службовими особами ЄЕСУ злочинів, передбачених статтями КК України… тобто заволодіння бюджетними коштами, замаху на заволодіння бюджетними коштами, ухилення від сплати податків та службового підроблення документів".

"21 січня 2005 року постановою Генерального прокурора Піскуна було закрито кримінальну справу за ч. 2 ст.369 - давання хабара вчинене повторно", - йдеться у повідомленні.

"Тобто, як стає зрозуміло, прес-служба БЮТ опублікувала лише одну постанову, і кримінальна справа про закриття якої йдеться у цій постанові, немає жодного відношення до незаконної діяльності ЄЕСУ", - наголошує Генпрокуратура.

"Ця справа (давання хабара) була закрита і більше не поновлювалась", - йдеться у повідомленні.

Також ГПУ спростовує заяви захисників Тимошенко про те, що Верховний Суд визнав законність закриття щодо неї кримінальних справ у 2005 році.

"Верховний Суд клопотання адвоката Тимошенко В.Швеця щодо закриття кримінальних справ залишив без задоволення", - сказано в повідомленні.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування