Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідера "Патріотів" залишили за ґратами на півроку

П'ятниця, 6 квітня 2012, 20:26

Харківський суд постановив продовжити термін перебування у слідчому ізоляторі лідера організації "Патріот України" Андрія Білецького ще на два місяці.

Про це повідомили у прес-службі "Патріоту України", передає Gazeta.ua.

Судове засідання відбувалось в апеляційному суді Харківської області. Адвокат Білецького зазначив, що немає ніяких причин утримання його підзахисного під вартою.

"Жодного доказу, що свідчив би проти Андрій Білецького немає. Жодна експертиза не свідчить проти нього", - зауважив адвокат.

Разом з тим, термін перебування у СІЗО для Білецького продовжили ще на два місяці (загалом до 6 місяців) для проведення слідчих дій.

"Чим займалися слідчі попередні 4 місяці, вони не пояснювали", - зазначили в організації.

"Куратори справи є ті ж, що і в справі "васильківських терористів". "Патріот України" розцінює це однозначно як політичні репресії проти націоналістичного руху загалом та організації "Патріот України" та СНА зокрема", - наголосили активісти.

Як відомо, у серпні 2011 року чоловік на ім'я Сергій Колесник прийшов у харківський офіс організації "Патріот України" і відкрив вогонь із травматичної зброї по активістах організації. "Патріотівці" Віталій Княжеський та Ігор Михайленко його нейтралізували.

Унаслідок інциденту було порушено кримінальну справу, в якій обвинуваченими стали Княжеський та Михайленко.

Андрія Білецького було заарештовано після того, як Колесник згадав, що у нього під час вищезазначеного конфлікту зникло 3 тисячі гривень. Білецького звинуватили у розбої.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування