Медведчук активно займається бізнесом

Неділя, 8 квітня 2012, 10:33

Екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук останні шість років займався науковою діяльністю та бізнесом.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Це була моя наукова діяльність - дослідження теми громадянського суспільства, яка в нинішніх умовах дуже важлива. Продовжував займатися питаннями конституційного права, це тема моєї кандидатської та докторської дисертацій", - сказав він.

Медведчук нагадав, що брав участь в переговорах між БЮТ і Партією регіонів щодо підготовки змін до Конституції.

"Я підтримував стосунки і з Юлією Володимирівною, і з Віктором Федоровичем. І запросили мене з тієї простої причини, що я був автором конституційної реформи 2004 року. Крім того, обидві ці людини добре знають мене, тому нічого дивного в цьому немає", - сказав політик.

У той же час, він заявив, що ні Тимошенко, ні Януковича не фінансував на президентських виборах.

"Я не брав участі в передвиборній кампанії і тим більше нікого не фінансував. Ці дві людини вирішили боротися за найвищу посаду в країні, я собі сказав: нехай їм Бог допоможе", - розповів політик.

Він також повідомив, що з 2005 року активно займається бізнесом.

За словами Медведчука, в 1997 році, прийшовши в політику, він продав всі свої бізнес-активи, гроші від яких знаходяться на рахунках українських банків.

"До 2005 року бізнесом я не займався, а з 2005-го активно ним займаюся. Але це моя особиста справа і справа моєї сім'ї. Я з 1992 року щорічно складаю декларацію про доходи, тому для перевіряючих органів повністю відкритий", - сказав Медведчук.

На питання, чи є він доларовим мільйонером, політик відповів: "Так. Я заможна людина".

Медведчук також розповів, що під час президентства Віктора Ющенка за ним велося стеження.

"За мною останнім часом хтось чомусь постійно стежить. Те, що за мною стежили журналісти, мені приносить задоволення. Всі інші, хто за мною стежив під час президентства Ющенка, мене радували менше, але я і з цим змирився" , - сказав він.

"Прослуховували десятки моїх телефонів, відстежували поїздки за кордон. Можна обурюватися, але, з іншого боку, якщо я знаю, що нічого протиправного не робив, хай люди задовольняють свою цікавість", - заявив політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування