Іващенко не поїхав до суду, де мали бути дебати

Понеділок, 9 квітня 2012, 10:29

Колишній т.в.о. міністра оборони Валерій Іващенко не з’явився вранці до Печерського райсуду Києва через незадовільний стан здоров’я.

На початку судового засідання начальник конвою повідомив суду, що Іващенко відмовився залишати медчастину СІЗО, передає УНІАН.

Коментуючи ситуацію, один з трьох представників державного обвинувачення прокурор Петро Коваль заявив, що Іващенко обрав "неправильну позицію, і тим самим затягує судовий процес".

У свою чергу, адвокати Іващенка заявили журналістам, що конвой навмисно неправильно інтерпретував ситуацію.

"Іващенко не (не) захотів прибути до суду, а просто фізично через вкрай погане самопочуття не може цього зробити", - сказав адвокат Борис Нечипоренко.

Заслухавши пояснення начальника конвою, головуючий у процесі суддя Сергій Вовк оголосив перерву у засіданні до 10.30, щоб Іващенка могли доставити до суду.

Зі свого боку, Державна пенітенціарна служба під обід заявила, що вранці лікарі медико-санітарної частини Київського СІЗО оглянули Іващенка і констатували, що стан його здоров’я не погіршився й екс-чиновник може брати участь у судовому засіданні.

"О 9:55 годині Іващенко відбув із Київського СІЗО для участі у судовому засіданні", - сказано в повідомленні відомства.

Пенітенціарна служба також нагадала, що 6 квітня комісія з числа фахівців МОЗ та ДПтС провела медогляд Іващенка і зробила висновок, що його загальний стан задовільний і "Іващенко стаціонарного лікування за межами Київського СІЗО не потребує".

Як відомо, 6 квітня Печерський райсуд Києва відклав до 9 квітня початок судових дебатів у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього т. в. о. міністра оборони Іващенка через його відмову брати участь у судовому засіданні у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я – посилення болю в хребті.

Головне управління військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року порушило кримінальну справу за звинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації Держпідприємства Міноборони "Феодосійський судно-механічний завод".

Іващенка затримали у серпні 2010 року. Йому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News