Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не припинятиме голодування

Четвер, 3 травня 2012, 15:16

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовляється припиняти голодування.

Про це повідомила в четвер її дочка Євгенія на брифінгу в Харкові, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За її словами, друзі і родичі просять Тимошенко припинити голодування, але вона відмовляється.

"Вона говорить, що не може просто так відмовитися від боротьби", - сказала Євгенія, додавши, що життя її матері "зараз в небезпеці".

За словами дочки, стан здоров’я Тимошенко погіршився.

Також Євгенія Тимошенко повідомила, що її мати звернулася до світової громадськості з проханням не зупиняти тиск на українську владу.

Разом з тим, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що вона "зараз майже не рухається, а припиняти голодування поки що не планує".

Власенко підкреслив, що за час перебування у колонії Тимошенко не перевіряла вагу, однак, за його словами, візуально вона дуже сильно схудла.

Власенко нагадав журналістам, що екс-прем'єр голодує з метою привернути увагу української та світової спільноти до ситуації в Україні, "яка за останні два роки перетворилась з демократичної на тоталітарну країну".

Відповідаючи на запитання щодо того, чи знає Тимошенко про те, що низка її прибічників теж оголосили голодування на знак солідарності з нею, Власенко зазначив, що екс-прем’єр про це знає, хвилюється за людей, але не може їм заборонити висловлювати свій протест проти дій влади у такий спосіб.

Відповідаючи на запитання, чи намагалися її примусового годувати, як про це раніше заявляло керівництво колонії, Власенко запевнив, що "поки що такого не було".

Окрім того, Власенко додав, що наразі на прохання Тимошенко родичі щодня передають їй лише воду.

Адвокат також нагадав журналістам, що востаннє Юлія Тимошенко здійснювала прогулянку 5 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування