Із Лук'янівського СІЗО втік засуджений за крадіжку

Четвер, 3 травня 2012, 19:36

Із Київського СІЗО в четвер утік засуджений за крадіжку до трьох років позбавлення волі Віталій Кузьменко.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, його відсутність було виявлено при проведенні ранкової поіменної перевірки засуджених відділення з господарського обслуговування о 6.05.

При цьому, технічні засоби охорони та безпосередньо чатові на вежах не фіксували порушень лінії охорони.

Про це було проінформовано органи прокуратури. На базі цієї установи проведено нараду за участю працівників апарату ДПтС України. Оперативні служби ДПтС та МВС України зорієнтовані на якнайшвидше з’ясування місцезнаходження втікача.

Проводяться пошукові роботи та внутрішня службова перевірка на предмет вивчення причин і обставин, що сприяли даній події.

Прес-служба повідомляє, що Кузьменко, згідно з вироком Ставищанського районного суду Київської області, у жовтні 2010 року був засуджений за крадіжку до 3 років позбавлення волі.

Враховуючи усі обставини справи на підставі ст. 75 КК України Кузьменка було звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки.

Однак, після порушення засудженим встановлених судом обмежень, на підставі постанови зазначеного суду від 20.03.2012 було скасовано звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлено для відбування покарання.

ДПтС роз’яснює, що згідно з діючим законодавством до відділень з господарського обслуговування СІЗО не зараховуються особи, які засуджені неодноразово, за скоєння особливо тяжких злочинів, а також осіб, які вживали наркотичні речовини. Засуджені відділення господарчого обслуговування тримаються окремо від загальної маси ув’язнених у СІЗО.

Разом з тим, відділ зв’язків з громадськістю київської міліції повідомляє, що Кузьменка, мешканця Київської області 1979 року народження, оголошено в розшук.

Його прикмети: зріст 171 см, волосся світло-русяве, очі світло-карі, був одягнений у сині потерті джинси, чорну футболку, кросівки чорні з сірими вставками.

Громадянам, які володіють будь-якої інформацією щодо зазначеної особи, прохання телефонувати до Шевченківського райуправління міліції за номерами: 486-03-06, 486-56-02 або 102.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування