Міліція не підтверджує інформацію про расизм під час Євро

Середа, 30 травня 2012, 13:01

У МВС поки не підтверджують інформацію про нібито підготовку провокацій з проявом расизму і нацизму під час Євро-2012.

Про це сказав на прес-конференції в середу начальник департаменту громадської безпеки МВС України Сергій Поготов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас достатня кількість співробітників міліції, щоб належним чином реагувати на це повідомлення. Та інформація, яка звучала (про можливі провокації і заворушення на расовому ґрунті), перевіряється. На сьогоднішній день у нас таких даних, що готуються масові заворушення або провокації проти темношкірих громадян, немає ", - сказав він.

Поготов також сказав, що міліція взяла до відома інформацію про можливі спроби недружньої поведінки німецьких уболівальників по відношенню до інших фанів під час проведення в Україні Євро-2012.

"Інформація лише загальна - до відома", - сказав він.

Начальник управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук уточнив, що така інформація про те, що німецькі вболівальники схильні негативно ставитися до вболівальників з інших країн, має оперативний характер.

Також Поліщук повідомив, що 5 червня в Україну приїдуть представники німецької поліції, і це питання буде обговорюватися.

У свою чергу Поготов зазначив, що міліція готова забезпечити правопорядок під час проведення чемпіонату.

"За оцінками експертів УЄФА та українських фахівців - членів міжвідомчої робочої групи з оцінки ризиків, на сьогоднішній день ризики проведення чемпіонату є мінімальними, а офіційні стадіони є найбезпечнішими місцями турніру", - заявив він.

"Органи внутрішніх справ готові виконати покладені на них обов'язки і належним чином забезпечити охорону громадського порядку", - додав Поготов.

Як відомо, українське МЗС вимагає вибачень від ВВС за сюжет про расизм в Україні і Польщі.

У ньому, зокрема, англійців закликають не їхати в Україну і Польщу на Євро 2012, бо "можна повернутися у труні".