В Англії радять уболівальникам не їхати в Україну через расизм. МЗС проти

Вівторок, 29 травня 2012, 12:48

Міністерство закордонних справ стурбоване кампанією, розгорнутою в деяких британських ЗМІ із приводу нібито расистських проявів в Україні.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу у вівторок, передає Інтерфакс.

"МЗС України глибоко стурбований тією дискредитацією України, що розгорнута в деяких британських ЗМІ навколо нібито расистських проявів в Україні", - сказав він.

За його словами, це "надумана й міфічна проблема", що спрямована на дискредитацію Євро-2012, України, а також всієї Східної Європи.

"Можна в чому завгодно обвинувачувати українське суспільство..., але за рівнем расизму більша частина країн-членів ЄС далеко попереду по порівняно з Україною", - сказав він.

Раніше британська Бі-Бі-Сі оприлюднила кадри, зроблені на території України й Польщі, на яких видно, як уболівальники віддавали нацистські привітання й з появою на полі чорношкірих гравців видавали звуки, схожі на крик мавпи.

Бі-Бі-Сі продемонструвала ці кадри колишньому капітану збірної Англії Солу Кемпбеллу. У відповідь той засумнівався в правильності рішення віддати Євро-2012 Україні й Польщі.

"Вони мають сказати: якщо хочете проводити цей турнір, то вирішіть свої проблеми. Ви не заслужили приймати такі престижні змагання", - вважає Кемпбелл.

Британський уряд рекомендує вболівальникам афро-карибського або азіатського походження, які направляються на Україну, бути особливо обережними через погрозу расистських нападів.

Однак сам Кемпбелл радить: "Залишайтеся вдома, дивіться чемпіонат по телевізору. Не потрібно ризикувати. Тому що назад ви можете повернутися в труні".

У свою чергу, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) запевняє, що активно співробітничає з Польщею й Україною з питань забезпечення безпеки під час проведення чемпіонату.

Футболіст Андрій Шевченко вже заявив, що расизм не є проблемою в Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування