ПШОНКА ВІДМОВИВСЯ ЗАВОДИТИ КРИМІНАЛ ЗА ПОБИТТЯ ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 4 травня 2012, 15:40

Співробітники Харківської прокуратури прийняли рішення про відмову в порушенні кримінальної справи по застосуванню насильства щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, передає Ліга.

"Я доручив особисто прокурору Харківської області з його підлеглими професійно розглянути заяву Тимошенко. Перед вами матеріали в трьох томах всієї перевірки за заявою Тимошенко", - сказав він.

"Ці матеріали завершені постановою про відмову в порушенні кримінальної справи", - зазначив він.

За словами Пшонки, це рішення було прийнято Харківською прокуратурою в четвер.

Матеріали були детально вивчені й у Генеральній прокуратурі, і її співробітники погодилися з рішенням про відмову в порушенні справи, додав він.

Генпрокурор поінформував, що співробітники Харківської прокуратури встановили хронологію всіх подій, починаючи з 20 по 22 квітня включно. Було опитано понад 80 осіб, або учасників, або свідків дій Тимошенко у цей період, здійснено аналіз всіх документів.

В результаті, за словами Пшонки, встановлено, що з Тимошенко заздалегідь було узгоджено її транспортування на стаціонарне лікування до лікарні, передає Інтерфакс-Україна.

Під час переїзду з колонії до лікувального закладу ув’язнена поводилася спокійно, не озвучувала ніяких скарг, стресових ситуації не виникало. Точно так само, за даними результатів перевірки прокуратури, вона поводилася і в лікарні, про що говорять свідчення другої ув'язненої, яка знаходилася з нею в палаті.

Незабаром, додав генпрокурор, Тимошенко відмовилася від медичної допомоги та побажала повернутися в колонію, що й було здійснено 22 квітня.

Вже в колонії, нагадав Пшонка, Тимошенко повідомила про своє побиття, подавши відповідну заяву в прокуратуру Харківської області.

"Тричі вона відмовлялася від проведення судмедекспертизи", - сказав генпрокурор.

Таким чином, за його словами, результати перевірки встановили, що інформація, яку виклала екс-прем'єр у своїй заяві, неправдива.

Пшонка також зазначив, що Тимошенко може оскаржити рішення прокуратури про відмову порушення кримінальної справи щодо нанесення їй тілесних ушкоджень.

"Я вважаю, що продовження цієї історії є таким, що право Тимошенко оскаржити в суді (рішення прокуратури)", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде прокуратура вживати якихось заходів щодо Тимошенко за завідомо неправдиві заяви про злочин, генпрокурор сказав: "Суд ухвалить рішення щодо законності прийнятого рішення (прокуратури) - це право процесуального характеру суду, а потім буде право у співробітників Харківської обласної прокуратури дати інші правові оцінки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News