Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка назвав "вигадками" фотографії побитої Тимошенко

П'ятниця, 4 травня 2012, 18:37

Генпрокурор Віктор Пшонка назвав "вигадками" фотографії, оприлюднені екс-омбудсменом Ніною Карпачовою, на яких екс-прем'єр Юлія Тимошенко демонструє тілесні ушкодження.

На брифінгу в п'ятницю в Києві він зазначив, що існує закон, згідно з яким особа, яка заявила про нанесення їй тілесних ушкоджень, має скористатися правом проходження судово-медичної експертизи.

"Все інше - поза законом, вигадки, включаючи фотографії, які Ніна Іванівна Карпачова не дуже обдумано, а може і дуже обдумано, зробила, щоб шокувати світ", - цитує Пшонку УНІАН.

За словами генпрокурора, двоє підлеглих Карпачової дали свідчення, згідно з якими після відвідин Тимошенко омбудсмен поклала перед ними фотознімки і поставила завдання зробити їх опис.

При цьому Пшонка додав, що підлеглі помітили, що на знімках не витриманий колір і освітлення, що робить неможливим надання висновку про походження синців.

У зв'язку з цим, зазначив генпрокурор, ці посадові особи склали службову записку, яку Карпачова особисто виправила на "експертний висновок". За словами Пшонки, своїм підлеглим Карпачова сказала, що їм нема чого боятися, оскільки документ не вийде за межі установи.

"Коли ці особи сказали, що це так робити не можна, Карпачова сказала: "Історія вас не забуде", - зазначив Пшонка.

Він вважає політичною заяву Карпачової про побиття Тимошенко в колонії. "Тобто, я думаю, що Карпачова Ніна Іванівна мала яскраво політичний характер, коли коментувала цю ситуацію", - сказав генпрокурор.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...