На "Марші мільйонів" у Москві затримали 450 осіб

Неділя, 6 травня 2012, 22:32

Столичні органи СК РФ порушили кримінальні справи за фактами закликів до масових безладів і заподіяння шкоди здоров'ю поліцейських на Болотній площі в Москві.

Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін в неділю "Інтерфаксу".

"Порушено кримінальні справи за ст. 212 КК РФ (заклики до масових безладів) і ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади)", - сказав Маркін.

Фото Бі-Бі-Сі

У той же час, в прес-службі ГУ МВС Росії по Москві агентству повідомили, що співробітники поліції затримали за різні правопорушення в різних районах центру Москви близько 450 осіб.

"За уточненими даними, за вчинення протиправних дій, непокору співробітникам поліції і організацію провокацій у районі Болотної площі затримано більше 400 осіб. Крім того, в районі станції метро "Театральна" затримано близько 40 націоналістів, які намагалися влаштувати бійку в метро і провокації відносно співробітників поліції", - сказав представник управління.

Фото Бі-Бі-Сі

Він додав, що всі затримані доставлені у відділи поліції для прийняття рішення про притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Фото Бі-Бі-Сі

Разом з тим, джерело в медичних колах російської столиці повідомило агентству, що в ході заворушень шестеро людей госпіталізовані.

"В основному, у них удари і садна, у деяких виявлені різані рани", - сказав співрозмовник агентства.

Затримання брата Анатолія Чубайса - Ігоря Чубайса. Фото з Facebook

За даними ГУ МВС по Москві, на акції зібралися 8 тисяч чоловік, проте організатори маршу запевняють, що в центр столиці вийшло не менше 50 тисяч демонстрантів.

Фото з Facebook

"Співробітники ОМОН діяли жорстко. У хід були пущені гумові кийки, опозиціонери стверджують, що поліція застосувала сльозогінний газ. Поліція оголосила про більш ніж 400 затриманих. Серед постраждалих - близько 20 поліцейських", повідомляє Бі-Бі-Сі.

В районі Болотної площі, кінотеатру "Ударник" та Якиманка не залишилося учасників опозиційної акції, передає кореспондент "Інтерфаксу". Рух по перекритих раніше вулицях відновлено.

Як повідомлялося, під час акцій протесту були затримані лідери опозиції Сергій Удальцов, Борис Нємцов і Олексій Навальний. Мітинг на Болотній площі так і не розпочався.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування