Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Над Києвом у День перемоги відганяли дощ

Середа, 9 травня 2012, 14:30

Авіація Повітряних сил ЗСУ, використовуючи сучасні екологічні технології, забезпечила бездощове небо над Києвом у День Перемоги.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Міноброни.

За даними Гідрометцентру України, вранці 9 травня в Києві передбачався короткочасний дощ. Враховуючи прогноз погоди від Гідрометцентру, міністр оборони Дмитро Саламатін віддав відповідним службам ВС України необхідні розпорядження.

Вранці 9 травня військово-транспортний літак Ан-30 15-ї авіаційної транспортної бригади Повітряних сил ЗСУ злетів у небо і на певній відстані від Києва розсіяв в місцях скупчення хмар спеціальний метеореагент.

За висновком фахівців, цей метеореагент відповідає всім сучасним екологічним вимогам, повідомляє прес-служба.

У той же час, кілька тисяч осіб святкують 67-у річницю перемоги у національному Меморіалі "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

На території музею знаходиться близько 3 тис. чоловік, багато з них з квітами, до одягу прикріплені георгіївські стрічки.

Біля меморіалу відбулося запалення Вогню Слави, а також пройшов військово-історичний парад "Незабутнє".

У супроводі духового оркестру Генштабу Збройних сил України територією музею пройшла історична військова техніка і піші колони у військовій формі часів ВВВ.

Крім того, близько 500 учасників мітингу, організованого Партією регіонів, прибули на територію музею з партійними і національними прапорами.

Раніше вони пройшли колоною від станції метро "Арсенальна" до Парку Слави, де поклали квіти до Могили Невідомому солдату.

Крім того, близько 2 тисяч комуністів на чолі з Петром Симоненком поклали квіти до пам'ятника Невідомому солдату.

У той же час, лідери опозиційних політичних сил та народні депутати фракцій "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС разом з ветеранами поклали квіти до Могили Невідомого солдата в парку Слави в Києві, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування