Бондарчук про КОД: Ви не гребуєте ні підміною понять, ні відвертою брехнею

Понеділок, 18 червня 2012, 11:00

Ідея протидії будь-яким проявам авторитаризму та диктатури була використана КОДом винятково для реалізації власних політичних амбіцій та створення монополії на опозиційність.

Про це заявив у відкритому листі керівництву КОДу Голова Політвиконкому "Нашої України" Сергій Бондарчук.

"Задля цього ви не гребуєте ні підміною понять, ні відвертою брехнею. І коли я чую від вас щось на кшталт "Хто не з нами – той за Януковича", я бачу щось дуже схоже на виверти геббельсівської пропаганди", написав Бондарчук.

На його думку, у КОДі є багато людей, які не поділяють рішення виключення "Нашої України" та вважають його хибність і навіть шкідливим для опозиційного руху.

"Однак ви, які вважаєте, що приватизували КОД і маєте право виступати від імені всієї опозиції, швиденько винесли вирок і тут же привели його у виконання – у найгірших традиціях сталінських судилищ: заочно, без врахування думки звинувачених і свідків", - сказав Бондарчук.

Він також додав, що з КОДу було виключено партію ("Наша Україна"), яка стала безпосереднім ініціатором його створення і одним із засновників.

"Звичайно, я виявився поганим партнером для ваших оборудок. Увесь час я задавав незручні запитання, на які ви так і не завдали собі клопоту відповісти, та виступав з ініціативами, які не відповідали вашим планам "прихватизації" опозиційного руху", - написав Бондарчук.

Він заявив, що члени КОДу є "банальними кон’юнктурниками, яким байдуже під

якими знаменами і гаслами йти у владу, – аби тільки туди потрапити".

Крім того Бондарчук звинуватив членів КОДу у "проведенні ганебного договірного матчу на майданчику Верховної Ради при ухваленні мовного закону".

Як відомо, 15 червня Комітет опору диктатурі виключив зі свого складу партію Віктора Ющенка "Наша Україна".

Українська правда