Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві затримали українського політолога

Неділя, 3 червня 2012, 11:58

Український політолог Олександр Солонтай був затриманий у неділю по прильоту до Росії в аеропорту "Домодєдово" без пояснення причин.

Про це повідомив "Інтерфаксу" відповідальний секретар федеральної політради опозиційного руху "Солідарність" Михайло Шнейдер.

"Олександр прилетів до Москви, щоб прочитати лекцію активістам політради московської "Солідарності" про політичну ситуацію в Україні. Він є директором програми "Практична політика" Інституту політичної освіти", - сказав секретар.

"Його затримали прикордонники, не пояснюючи жодних причин. Зараз він перебуває в Домодєдово в ізоляторі", - розповів Шнейдер.

Він також повідомив, що відомий російський правозахисник Лев Пономарьов уже звернувся в прокуратуру, щоб вони розібралися в цьому затриманні. "На наш погляд, воно є абсолютно невмотивованим і незаконним", - сказав Шнейдер.

Пізніше він повідомив "Інтерфаксу", що російські спецслужби вирішили вислати Солонтая з Москви.

"Щойно я говорив з Олександром. Він мені розповів, що представники міграційної служби, які з ним спілкувалися, сказали йому, що він нев'їзний, хоча причин, чому, не вказали", - розповів Шнейдер.

При цьому, за його словами, російські служби не збираються надати йому квиток для вильоту назад.

"В результаті вийде так, що він полетить по квитку, який я йому купив для повернення до Києва - в літак о 10 вечора. При цьому його документи збираються віддати льотчикам, а повернути вже в столиці Україні", - додав Шнейдер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...