Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор Єгипту оскаржив вирок Мубараку

Неділя, 3 червня 2012, 18:30

Генпрокурор Єгипту в неділю оскаржив вирок на довічне ув'язнення екс-президента Хосні Мубарака, вимагаючи для нього більш жорсткого покарання.

Крім того, він ініціював оскарження вироків шести співробітникам правоохоронних органів, звинувачених у вбивстві мирних жителів під час демонстрацій. Суд відпустив їх у зв'язку з відсутністю достатньої кількості доказів. Відтепер шістьом поліцейським заборонено покидати межі країни.

Представники захисту, в свою чергу, також заявили про те, що збираються оскаржити винесений вирок.

Колишній президент Єгипту 84-річний Хосні Мубарак в суботу був засуджений судом до довічного ув'язнення за співучасть у вбивствах демонстрантів час громадянських заворушень минулого року.

Колишній міністр внутрішніх справ Єгипту Хабіб Адлі також отримав довічний термін за тими ж мотивами, що і його колишній шеф.

Між тим з синів Мубарака були зняті звинувачення в корупції. Прокурор вже заявив в суботу, що на це рішення буде подана апеляція.

Винесений вирок спровокував масові заворушення, які тривають в Каїрі вже другий день. Протестуючі вимагають більш жорсткого покарання екс-президента.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування