МЗС викликав посла Лівії за українців, яких посадили на 10 років

Вівторок, 5 червня 2012, 16:09

Міністерство закордонних справ запросить посла Лівії у зв'язку з вироком Військового суду Тріполі 19 громадянам України.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"У МЗС сьогодні буде запрошений посол Лівії в Україні, йому буде повідомлено про те, що в Україні зі стурбованістю сприйняли вирок і вважають його надмірно жорстким", - сказав він.

За його словами, в Києві розраховують на те, що в рамках апеляції вдасться відстояти права українських громадян, а на час апеляції їм будуть повністю забезпечені прийнятні, відповідні високим стандартам умови утримання у в'язниці.

Волошин нагадав, що адвокати українських громадян за підтримки МЗС України готують апеляцію на рішення лівійського суду і, за його словами, в України є "певні надії на більш м'яке рішення апеляційного суду".

Представник МЗС заявив, що від ставлення Лівії до українських громадян буде залежати майбутнє відносин з Лівією "і в економічній площині і за тими зобов'язаннями, які Лівія мала (перед Україною) і Україна перед Лівією".

"Тобто це питання номер один, і ми будемо дуже серйозно надалі дивитися, наскільки Україна в економічній, торговельній сфері та енергетичній сферах буде працювати з Лівією - це буде залежати і від того, яке буде ставлення до наших громадян", - підкреслив Волошин.

Як відомо, 4 червня Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі.

У МЗС повідомили, що вже досягнута домовленість адвокатів про подання апеляції до Вищого військового суду Тріполі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування