Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС не знає, хто приїде на Євро-2012

Вівторок, 5 червня 2012, 17:04

У Міністерстві закордонних справ не знають, хто з лідерів європейських країн і міністрів приїде на Євро-2012, а хто - ні.

Про це повідомив на брифінгу начальник департаменту зі зв'язків з громадськістю МЗС України Олег Волошин, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Волошин зазначив, що специфіка запрошення на футбольний чемпіонат полягає в тому, що політичних лідерів і міністрів запрошує не Міністерство закордонних справ, а національна федерація футболу.

"Тому тільки за фактом, напередодні кожного матчу, ми будемо знати, хто приїде, а хто ні", - додав він.

Волошин підкреслив, що в більшості випадків такі візити носять приватний характер. "І вони не зобов'язані нас про це інформувати", - сказав він.

Волошин також зазначив, що напевно рішення відвідувати або не відвідувати Євро буде залежати від результатів самих ігор.

"Наприклад, якщо Німеччина буде в фіналі, зовсім інші будуть мотиви і дискусії в Берліні, чи варто заради якихось додаткових сигналів у справі Тимошенко не відвідувати настільки значущу подію", - сказав він.

На думку Волошина, бойкот Євро - це спроби неналежними, неефективними інструментами вирішити "якусь красиву, високу мету". Він підкреслив, що українська влада і без бойкоту Євро-2012 знає позицію Європи по справі Юлії Тимошенко.

"Тому приїжджати чи ні на матч - нічого не міняє у справі Тимошенко, а лише створює негативний імідж чемпіонату і створює зайві клопоти, яких можна було уникнути", - сказав він.

Волошин додав, що інструмент бойкоту прийнятний на офіційних заходах, таких як саміт або міжнародний форум, але не на спортивному чемпіонаті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування