Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецькі лікарі вже хочуть перевести Тимошенко в Київ під домашній арешт

Вівторок, 5 червня 2012, 17:23

Німецькі лікарі рекомендують перевести Юлію Тимошенко на лікування у Київ і тримати під домашнім арештом.

Про це розповіли на прес-конференції в Німеччині лікарі клініки "Шаріте" Карл Айнхойпль, Норберт Хаас і Анетт Райсхауер, повідомляє кореспондент ТСН.

За їх словами, стан Юлії Тимошенко вже краще, її біль повністю не минув, але значно зменшився. Вже кілька годин на день екс-прем'єр може пересуватись по палаті.

Вони також задоволені, що змогли вмовити її припинити голодування, але все ж зазначають, що лікування Тимошенко відбувається в неналежних умовах.

Проте, за словами лікаря Норберта Хааса, у цьому питанні певний прогрес вже є. Він повідомив, про домовленість з Пенітенціарною службою про те, що на час обстеження Тимошенко чи проведення будь-яких процедур відеокамери вимикатимуть. Але, Тимошенко не впевнена, що не існує інших – прихованих камер, додав Хаас.

Також запитання у лікарів викликає друга пацієнтка в палаті Тимошенко. Медики висловили своє здивування тим, що в такій модернізованій клініці Тимошенко не можуть залишити саму в палаті. "Це можуть бути просто зайві вуха", - зазначають вони.

Лікарі висловили своє занепокоєння тим, що в палаті екс-прем'єра повністю заклеїли вікна. "У Тимошенко немає можливості бачити денне світло, хоча це необхідно для її лікування. Вітамін D, який людина отримує від сонця, Тимошенко отримати не може. Їй дозволяють підходити до вікон лише 15-20 хв", - розповіли медики.

Вони також не змогли відповісти на питання щодо можливої присутності Тимошенко в суді 6 червня, але, зазначили, що ставляться до цього скептично. Лікарі повідомили, що лікування Тимошенко триватиме ще не один тиждень, а може й місяці.

Вони висловили думку, що проводити її лікування було б краще в Берліні в їхній клініці, адже лікувати треба в комплексі. "Для комплексного лікування мають бути присутні одразу всі потрібні лікарі. Та зараз це не можливо", - додали медики.

Лікарі також сказали, що рекомендуватимуть українській владі перевезти Тимошенко в Київ, якщо її переведення в Берлін не можливе.

"Ідеальним взагалі був би домашній арешт", - сказали вони. "Всі медикаменти для Тимошенко ми привозимо з собою. Поки жодних рахунків їй не виставляли. За все платитиме сім'я Тимошенко. Ми не можемо собі дозволити безкоштовно її лікувати", - резюмували лікарі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: