Тимошенко не може здати кров, бо нема волі Януковича

Четвер, 7 червня 2012, 13:48

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася здавати аналіз крові німецькому лікарю.

Про це заявив головний лікар Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Тимошенко неодноразово відмовлялася і продовжує відмовлятися від будь-яких біохімічних аналізів.

"Наскільки мені відомо, клініка "Шаріте" звернулася через наше Міністерство закордонних справ до української сторони з проханням дозволити вивезти до Німеччини проби крові пацієнтки для аналізу. З нашої боку жодних узагалі питань, а тим паче - заперечень цьому немає", - зазначив він.

"Є чітка процедура, я вже неодноразово говорив про неї: якщо Юлія Володимирівна дає згоду, то ми готові взяти три забори крові, один - для німецької клініки, один залишається в Україні й один - контрольний. Заперечення має лише сама пацієнтка. Вона так і не погодилася здати кров для аналізу німецькому і нашому колезі", - додав Афанасьєв.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що вона наполягає на проведенні розширеного аналізу крові, який мають зробити медики клініки "Шаріте".

"Юлія Володимирівна звернулася з вимогою провести аналіз її крові фахівцями клініки "Шаріте". Ще десять днів тому відповідна заява була спрямована керівництву лікарні "Укрзалізниці", де вона зараз перебуває", - сказав він, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Є намагання Юлії Тимошенко зробити аналіз крові, є заява німецьких лікарів про готовність це зробити. Як завжди не вистачає одного - політичної волі влади Януковича. Режиму байдуже, в якому стані знаходиться незаконно засуджена Юлія Тимошенко, влада лише робить вигляд, що переймається цим питанням та з різних анонімних джерел розповсюджує брехливі заяви про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовляється здавати кров", - заявив Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування