Англійцям у Києві подобається дешеве пиво, а шведи в шоці від дорогих машин

П'ятниця, 8 червня 2012, 10:33

Перші іноземці, які приїхали до Києва на Євро-2012, погано орієнтуються в місті, але радіють від того, що в місті можна дешево поїсти.

Про це пише Сегодня, кореспонденти якої в четвер пройшлися центром міста і поспілкувалися з фанами.

Так, група корейців питала, "що це за будки", вказуючи на туалети для фанів на Хрещатику, на яких не було вказівників.

Фани з Англії розповіли, що не все розуміють на київських вказівниках.

"Наприклад, що означають слова: "Поділ" або "площа Слави". Що в цих місцях, нам складно зрозуміти", - сказав англієць Ден Карник.

У той же час британців дуже вразила арка Дружби народів та "Батьківщина-мати", яку вони прийняли за статую Свободи.

"Ми її ще з літака побачили і подумали, що нас в Нью-Йорк доставили помилково", - посміхаються англійці.

Англійці також сказали, що в захваті від українського пива.

"О! Українське пиво дуже смачне і дешеве! Я підрахував, що для того, щоб мені напитися, потрібно всього 10 євро на день!" - сказав Ден.

Як відомо, пиво в фан-зоні коштує від 15 до 20 грн за 0,5 літра.

Іноземці на Хрещатику також були вражені кнуром-віщуном, який буде пророкувати результати матчів.

"Я такої великої свині ніколи не бачив. А як вона буде результати вгадувати? Вона ж весь час спить. Як будити будете?" - дивується француз Арман.

У свою чергу француз Жан розповів, що він у захваті від Андріївського узвозу і Пейзажної алеї.

"Ми з друзями там зробили вже штук 100 фотографій. Ще у вас дуже смачні солодощі - нам порадили купити "Київський" торт і шоколадні цукерки - просто смакота", - сказав він.

"А нас залякали, що у вас тут обмани на кожному кроці, що потрібно триматися від усіх подалі, щоб нічого не вкрали чи не обдурили, але я зіткнувся тільки з привітними і дуже товариськими людьми. Все підкажуть, пояснять, проводять. А ще добре, що у вас станції в метро англійською оголошують, у нас такого нема", - додав німець Клаус.

Водночас шведи були просто вражені кількістю дорогих авто на вулицях Києва.

"Київ дуже вразив, але не тільки незвичайною для нас архітектурою. Нам говорили, що ваша країна бідна, а у вас дорогих машин стільки, що складається враження, що десь тут приховані заводи "БМВ" і "Мерседес". А на машинах не вистачає хіба що інкрустації якимись дорогими каменями", - сміється швед Вільям Паттерсон.

"Іноземні магазини та кафе, ТРЦ, бізнес-центри змішалися з якимись жовтими автобусами і старими занедбаними будівлями. Дуже добре, що скрізь можна взяти карту міста, тому у нас проблем не виникає. Мені здається, що ми вже вивчили всі ваші вулиці", - додав він.

Водночас готелем він незадоволений: "Ми оселилися в двомісному номері якогось не дуже хорошого готелю, причому за майже 200 євро. Правда, наші розповідають, що у них за ті самі гроші прекрасні умови. Видно, нам не пощастило".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування