У понеділок до Тимошенко приїде Кокс

П'ятниця, 8 червня 2012, 11:48

Спостерігачі від Європарламенту прибудуть до України у "справах Тимошенко" 11 червня.

Про це повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Спостерігачами стали екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

"У наступні два тижні, як спостерігачі від Європарламенту, вони подивляться на касаційну справу Тимошенко. Ми підготували місію обох президентів на понеділок, 11 червня. Передбачається зустріч з родиною Юлії Тимошенко та прем'єром Азаровим", - анонсував Шульц.

Він нагадав про домовленості, які були досягнуті з прем'єром Миколою Азаровим, що український уряд ухвалить, а Європарламент направить "визнаних незалежних особистостей з великим політичним досвідом і репутацією в цей дуже делікатний час, подивитися чи все, що пов'язано зі справою Тимошенко, розвивається в правильному напрямку".

За словами Шульца, Коксу і Квасневському буде надано вільний доступ до документів, які стосуються касаційного суду, інших справ, доступ до учасників процесу, прокурорів і адвокатів, "вільний доступ до всіх, з ким вони захочуть говорити".

"Це було гарантовано урядом", - наголосив він. Шульц також повідомив, що місію цих європейських політиків "прийняла Тимошенко та її сім'я".

Президент Європарламенту зазначив, що після 11 червня спостерігачі повернуться до Брюсселя або Страсбурга, і буде зроблено аналіз цього візиту. Він також запевнив, що їм буде надана підтримка з боку юристів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування