Дніпропетровських підривників підозрюють ще в трьох терактах

П'ятниця, 8 червня 2012, 13:01

СБУ підозрює затриманих у справі про вибухи в Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

Як пише Комерсант-Україна з посиланням на свої джерела, згідно з версією слідства, ідеологом і організатором даної схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.

Як відзначають співрозмовники видання, затримані за підозрою в скоєнні цього злочину "пішли на співпрацю зі слідством".

За інформацією газети, затримані підозрюються в організації ще трьох терактів, що відбулися в жовтні-листопаді 2011 року.

Як відомо, 13 жовтня 2011 року в центрі Харкова біля двох годин ночі стався вибух біля одного з кіосків. Через тиждень, 21 жовтня 2011 року в центрі Запоріжжя в супермаркеті "Сільпо" спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери схову.

"Людиною в кепці та червоній куртці, яку видно на записах камер відеоспостереження в супермаркеті в Запоріжжі, був Сукачов", - розповіло джерело.

Ще кілька тижнів тому в Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, в результаті чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

Джерело повідомило, що при спілкуванні з співробітниками спецслужби затримані користувалися спеціальними програмами-анонімайзер, які дозволяють шифрувати IP-адреси. Щоб встановити дійсні адреси, через які йшло спілкування, українські фахівці зверталися за допомогою до колег з Росії та США.

У спецслужбі впевнені, що "дніпропетровські терористи" керувалися в основному корисливими мотивами. При цьому в СБУ відзначають психологічні особливості затриманих, характеризуючи їх як "цікавих людей".

"Їх лідеру сподобалося те, що відбувається, він почав отримувати задоволення від того, що придумав цю схему, керує групою людей, що вся країна перебуває в жаху, а правоохоронні органи риють землю", - розповіло джерело.

При цьому він згадав про історію, коли під час обшуку в будинку одного із затриманих слідчий наступив на хвіст кішці: "Він дуже сильно почав кричати. ​​Те, що вони могли вбити людей, їх не бентежило, а от кішку - шкода".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування