Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНСівець пішов з Верховної Ради. В обмін на брата Луценка

Вівторок, 3 липня 2012, 10:41

Депутат від НУНС Віктор Матчук склав з себе депутатські повноваження.

Про це він заявив з трибуни парламенту.

"З урахуванням того, що 2 липня 2012 року я припинив членство в партії Наша Україна, вважаю неможливим своє подальше перебування у Верховній Раді 6 скликання, до складу якої я обирався за списком партії Наша Україна… заявляю про складення депутатських повноважень", - заявив Матчук.

 Віктор Матчук

Після цього Верховна рада проголосувала за дострокове припинення повноважень Матчука.

Наступним у списку НУНС є брат Юрія Луценка – Сергій. Його номер – 85. Саме він тепер після складення Матчуком депутатських повноважень має стати депутатом.

Сергій Луценко

Пізніше Матчук повідомив журналістам, що склав свої повноваження, оскільки не згоден з рішенням Ющенка брати участь у виборах у форматі "правиці".

"Це рішення зріло вже давно, бо коли в політичні силі існують настільки діаметральні рішення - це вже нагадує шизофренію", - сказав екс-депутат.

Матчук запевнив, що не має запасного аеродрому для балотування до Верховної ради.

"Якщо на моїй рідній Рівненщині (Матчук був губернатором цієї області) буде достойний кандидат від об'єднаної опозиції - я не буду йому заважати. Якщо це буде завідома непрохідна кандидатура. я як людина. що народилася в Рівному очевидно буду балотуватися", - сказав він.

На запитання чи не хотів він таким чином допомогти брату Юрія Луценка потрапити до парламенту, Матчук відповів: "Якби це було метою, то це вже зробив би хтось до мене, але я не бачу чим це може допомогти Юрію Віталійовичу".

Водночас Матчук підтвердив, що наступник по списку йде брат Луценка Сергій.

До цього єдиним, хто добровільно склав повноваження був Святослав Вакарчук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...