Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова знайшли підстави для оскарження єврорішення по Луценку

Вівторок, 3 липня 2012, 20:06

У справі "Луценко проти України" наявні підстави для передачі справи на розгляд Великої Палати Європейського суду.

Про це заявив урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький, якого цитує прес-служба Міністерства юстиції.

"3 липня 2012 року Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини отримано текст рішення Європейського суду з прав людини у справі "Луценко проти України", - йдеться в повідомленні.

"Даним рішенням констатовано порушення статті 5 та 18 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод", - уточнили в міністерстві.

При цьому, за словами Кульчицького, первинне ознайомлення з цим рішенням свідчить про наявність підстав для звернення з клопотанням про передання справи на розгляд Великої Палати Європейського суду з прав людини.

На даний час здійснюється підготовка відповідного клопотання, яке буде подане, відповідно до вимог статті 43 Конвенції, впродовж трьох місяців з моменту винесення рішення у справі, повідомив урядовий уповноважений.

Він також уточнив, що відповідно до статті 46 Конвенції держави зобов’язуються виконувати остаточні рішення Європейського суду.

Рішення Європейського суду стає остаточним з моменту винесення рішення Великою Палатою або з моменту відхилення колегією Великої Палати клопотання про передання справи на розгляд Великої Палати.

"До моменту набуття рішенням статусу остаточного воно не підлягає виконанню державою та не створює жодних правових наслідків для сторін", - уточнили в міністерстві.

Як відомо, у вівторок Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення, що арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка порушує права людини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування