Луценко: Арешт Кузьміна і К° за збитки державі - питання часу

П'ятниця, 6 липня 2012, 11:38

Юрій Луценко вважає, що причетні до його арешту, включаючи Рената Кузьміна, будуть притягнені до відповідальності в результаті рішення Європейського суду з прав людини в його справі.

Таку думку він озвучив через свій блог на "Українській правді".

"З точки зору суспільного інтересу, головним у цьому рішенні є не тільки встановлення політичних репресій в Україні, що призвели до 18-місячного незаконного арешту Луценка, а сума в 15 тисяч євро, які держава зобов'язана мені виплатити", - зазначає екс-голова МВС.

Він пояснює, що закон України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" передбачає обов'язковість виконання рішень Європейського суду.

"А це означає, що порушення міжнародної Конвенції (яка є складовою частиною українського законодавства) прокурорами Р. Кузьміним, С.Войченком, Є.Зінченком, суддями С.Вовком, А.Медушевською, О.Царевич, М.Пілаєвою, В.Гаркавою, І.Рибаком, В.Одинцем, О.Присяжнюком, О.Бецем, А.Кузьміним, В.Лашевичем, О.Єфімовою призвело до прямих збитків українського бюджету в особливо крупному розмірі – 150 тисяч гривень", - вказує Луценко.

"Відтак, відповідальність Р.Кузьміна і К° за ст. 364, 365 Кримінального кодексу України із позбавленням волі до 10 років – лише питання часу", - переконаний він.

Луценко зазначає, що це – не питання його помсти, але рішення авторитетного Євросуду "дає нам ідеальний механізм для майбутньої люстрації ГПУ, МС та судів".

Він закликає опозицію "взяти цей механізм на озброєння свої програми", а всіх постраждалих від сваволі в судах – звертатися до Євросуду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування