Суддя Луценка не захотіла з ним прощатися. Він відводить прокурорів

Субота, 7 липня 2012, 10:20

Головуюча у справі екс-міністра Юрія Луценко суддя Ганна Медушевська відмовила його захисту у своєму відводі.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" із зали суду.

Як відомо, зранку захист Луценко просив суддю взяти відвід, посилаючись на рішення Європейського суду з прав людини, який зафіксував порушення прав Луценка, при розгляді його справи в Печерському суді.

"Медушевська входила до складу колегії цього суду, а отже не може бути неупередженою щодо Луценка", - аргументували захисники Луценка.

Після цього Юрій Луценко заявив відвід трьом прокурорам, які беруть участь у його процесі.

У своєму клопотанні він зіслався на рішення Європейського суду з прав людини, а також вказав на те, що один з прокурорів - Зінченко - безпосередньо здійснював нагляд за досудовим слідством.

"Це ти мерзота винен, що я 18 місяців сидів у кам’яному мішку. Це ти мерзотник порушив українське законодавство. Це ти призвів до того, що Україна заплатить 150 тисяч з державного бюджету. Це тобі світить 10 років за перевищення своїх повноважень", - заявив екс-міністр.

Після цих слів Луценка суддя зробила йому зауваження за неетичні висловлювання.

На що Луценко відповів: "Ця образа коштувала мені 18 місяців тюрми. І тут у мене в клітці одне право: дибіла називати дибілом, а мерзотника - мерзотником".

Водночас, прокурор Віктор Клименко заявив: "На мою думку, є не щирим звинувачувати суддів Печерського суду в тому, що вони процесуально не могли робити".

"На мою думку, Печерський суд не мав законних підстав переглядати рішення рівнозначного суду (про взяття Луценка під варту). Він міг переглянути це рішення самостійно за нових обставин, але жодного разу жодним з представників підсудного не було наведено підстав для зміни запобіжного заходу. Тому і клопотання задоволені не були", - зазначив він.

Станом на 11:00 суддя відхилила відвід прокурорів, і в суді почася допит свідків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування