Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що його морять голодом

Субота, 7 липня 2012, 15:15

Суддя у справі екс-міністра Юрія Луценка відмовилася викликати до суду двох відсутніх на засіданні свідків.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" із залу суду.

В суботу в суді мали заслухатись свідчення глави слідчої групи у справі отруєння Ющенка Галини Климович та прокурора Перча, який здійснював нагляд у цій справі.

Водночас суддя зачитала телеграму від Климович, що вона перебуває поза межами Києва і не може прибути на засідання, але наполягає на своїх показах і підтверджує їх.

В свою чергу, Перч повідомив, що він знаходиться в Молдові і підтримує свої покази, які дав раніше.

Луценко і його захист наполягали на тому, щоб заслухати в залі саме Перча, оскільки він не давав свідчень у справі Луценка.

Зокрема, Юрій Луценко нагадав, що саме Перч і Голомша візували всі постанови в рамках справи Ющенка, адже вони єдині, хто можуть підтвердити, або спростувати законність дій представників МВС у цій справі.

"Відсутність в Києві не може бути підставою для того, щоб не ходити в суд, бо так скоро підставою стане відсутність свідків у Печерському суді. Вони, що ночувати з вами мають?", - обурився екс-міністр.

Мотивуючи свою вимогу Луценко навів рішення Європейського суду в справі "Колеснік проти України", де вирок було визнано незаконним, оскільки підсудному не дали допитати двох свідків.

Незважаючи на протести Луценка і його захисту суддя почала зачитувати свідчення Перча. Її дії викликали обурення в народного депутата від БЮТ Андрія Шевченко: "Пані суддя, майте совість, не робіть абсурдних речей".

У відповідь суддя зробила зауваження Шевченку, після чого в зал, де перебуває 10 осіб, завели посилений наряд "Грифону", також у кількості 10 осіб.

Луценко попросив суддю зробити годинну перерву, щоб він зміг поїсти.

"Дайте мені годинну перерву на обід. Я прошу відвезти мене в СІЗО і нагодувати. У мене хвороби пов’язані із шлунковим трактом, а я сьогодні з 6-ї години на ногах. Я вимагаю обіду", - сказав екс-міністр.

У відповідь Медушевська оголосила перерву на 5 хвилин.

Суддя також відмовилася оголосити перерву і перенести слухання на інший день.

Після технічної перерви на 5 хвилин, Юрій Луценко ще раз попросив забезпечити його право на життя і дати поїсти.

Водночас, інший підсудний Павленов у справі, зауважив, що суду залишилося лише зачитати свідчення, а не слухати свідків, і це можна зробити в інший день.

Однак суддя Медушевська продовжила зачитувати свідчення полковника Перча.

Як відомо, Перч і Климович два останні свідки в справі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування