Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судмедексперти просять у суду ще часу для висновків про стан Тимошенко

Понеділок, 9 липня 2012, 15:13

Судово-медичні експерти просять суд про додатковий час для надання комісійного висновку щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко через її відмову від огляду.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба Харківської обласної держадміністрації.

"Юлія Тимошенко написала заяву, у якій без мотивації відмовилась від огляду судово-медичними експертами, що фактично затягнуло процес підготовки висновку", - зазначається у повідомленні.

"Згідно з вимогами законодавства, судово-медична експертиза наразі проводиться шляхом вивчення експертами медичної документації Юлії Тимошенко та матеріалів справи", - говориться у ньому.

"Через відмову від особистого огляду, а також з причини великого обсягу наданої медичної документації, яка підлягає ретельному вивченню, судово-медичні експерти 7 липня повідомили суд про необхідність додаткового терміну для надання комісійного висновку", - повідомляє ХОДА.

Між тим, захисник Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що стан здоров'я його підзахисної, яка лікується в Центральній клінічній лікарні №5 "Укрзалізниці" в Харкові, останнім часом погіршився.

"Після спілкування з Юлією Володимирівною впродовж години (в понеділок) у мене стійке відчуття, що у неї погіршився стан здоров'я, що пов'язано з усіма хвилюваннями, стресами, "експертизами", - сказав він кореспонденту "Інтерфакс-Україна".

"До неї постійно приходять якісь люди, які розповідають, що вона має робити, чого вона не має робити, які постійно щось їй розповідають, постійно її смикають тощо. І, звичайно, вона постійно перебуває в стані стресу. Про яке лікування можна говорити?", - заявив Власенко.

Він нагадав слова німецьких лікарів про те, що лікування неможливе при постійному стресі.

"А цей постійний стрес їй (Тимошенко) створюють з мільйона приводів, особливо це посилилося після призначення так званої експертизи, коли сюди почали ходити якісь люди, коли лікарів почала строїти прокуратура", - сказав захисник.

Власенко ще не зміг поспілкуватися з лікарем із берлінської клініки "Шаріте" Лутцем Хармсом, який у понеділок знову прибув до Тимошенко.

Як відомо, Київський райсуд Харкова 25 червня призначив судово-медичну експертизу щодо стану здоров’я Тимошенко для того, щоб зробити висновок про можливість її присутності на розгляді справи про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Проведення судово-медичної експертизи екс-прем’єра було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи.

Наступне засідання суду, до якого мали бути готові результати експертизи, призначено на 10:00 ранку вівторка, 10 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...