Іран, Аль-Каїду й Талібан зобов'язали виплатити компенсації за теракт 9/11

Середа, 1 серпня 2012, 13:30

Суд Нью-Йорка прийняв рішення, що уряд Ірану, "Аль-Каїда" і афганський рух "Талібан" мають сплатити родичам жертв терактів 11 вересня 2001 компенсації.

Сума компенсації становить $6 млрд, повідомляє NYDailyNews.com.

Суддя ухвалив виплатити родичам жертв терактів 9/11 6 мільярдів по їхньому позову проти "Аль-Каїды" і їхнього мовчазного партнера Ірану за організацію теракту, у результаті якого загинули 3 тисячі осіб..

Гроші мають бути виплачені 110 особам, які вижили,  й родичам 47 жертв. Всі вони учасники колективного позову.

"Рішення носить символічний характер, тому що стягнути компенсацію практично неможливо", - відзначається в повідомленні.

Минулого року суддя Джордж Деніелс підписав рішення по позову, поданому рідними 47 жертв. Він установив, що Іран, " Аль-Каїда" і "Талибан" несуть відповідальність і звернувся до судді-магістрату із проханням про встановлення розміру компенсації.

11 вересня 2001 року два пасажирських літаки врізалися у вежі Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку. У результаті терактів загинули близько 3 тис. осіб. Відповідальність взяли на себе терористи з "Аль-Каїди".

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, у свою чергу, неодноразово заперечував причетність Ісламської республіки до подій 11 вересня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування