У Миколаєві суд вийшов на фініш у справі Попової

Вівторок, 14 серпня 2012, 19:51

У Ленінському районному суді Миколаєва завершено судове слідство у справі про побиття Олександри Попової.

Про це у вівторок на черговому засіданні заявив глава судової колегії суддя Олександр Беспрозванний, передає УНІАН.

Судові дебати призначено на 4 і 5 вересня.

Суд заслуховував покази останнього свідка у справі - судово-медичного експерта Миколаївського облбюро судово-медичної експертизи Олега Maйбopoди.

На його думку, тілесні ушкодження, які завдав Поповій обвинувачений, можуть кваліфікуватися як тяжкі, оскільки вони були небезпечні для життя.

Він нагадав, що медики констатували у потерпілої перелом кісток нижньої щелепи, забій головного мозку 3-го ступеня, крововилив у шкіру шиї і асфіктичну гіпоксію мозку, викликану кисневим голодуванням в результаті здавлення шиї.

Згідно з висновком експерта, після одержаних травм Попова залишилася живою лише через низьку температуру повітря.

Окрім того, він відзначив, що, судячи з травм, на горлі Попової стояли ногою або тиснули якимсь тупим предметом не менш як 3 хвилини.

Суд відмовив адвокату підсудного Олександра Косінова Світлані Гудзловенко в проханні дати час підготуватися до дебатів її підзахисному, а їй в самій - у можливості підготувати клопотання про додаткові експертизи, вважаючи це зайвим.

Як відомо, 9 березня у Миколаєві 18-річну Олександру Попову під час виниклої побутової сварки жорстоко побив 22-річний Олександр Косінов.

У лікарню Сашу доставили роздягнену і з тяжкими тілесними ушкодженнями. Більш як 60 днів вона пролежала у комі в Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Підсудному Косінову інкримінуються злочини, передбачені ч. 2 ст. 15, п.7 ч.2 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство з хуліганських спонукань) і ч.1 ст. 185 (таємне заволодіння чужим майном).