Співробітників Консульства Польщі, які нелегально видають візи, не карають

Четвер, 2 серпня 2012, 10:51

Співробітники Консульства Польщі у Луцьку, котрі займаються нелегальною видачею віз, продовжують працювати на своїх посадах, які обіймають щонайменше з 2010 року.

Про це повідомив один із авторів статті в газеті GazetaPolskaCodziennie про корупцію у цьому консульстві Лешек Мішяк, пише УНІАН.

Співрозмовник агентства зауважив, що журналісти почали розслідувати цю справу ще з березня цього року та двічі зверталися по коментар до Міністерства закордонних справ Польщі, яке не підтвердило інформацію про розслідування справи проти польських консулів в Україні.

Водночас, за його даними, слідство, починаючи з 2011 року, проводить прокуратура міста Бельсько-Бяла на півдні Польщі.

Мішяк сказав, що про справу він та колега дізналися від працівника польського МЗС, котрий багато років працює у консульстві в Луцьку.

Журналіст зауважив, що злочинна група за час своєї діяльності могла видати тисячі віз, додавши, що аналогічні групи можуть діяти в інших польських консульствах в Україні, зокрема, у Львові, яке традиційно видає близько половини усіх виданих українцям польських віз.

Співрозмовник агентства сказав, що за свою майже тридцятирічну кар'єру журналіста не пам'ятає випадків організації консульськими працівниками груп з нелегальної видачі віз.

"Можливо, МЗС виявляв таких людей під час своїх внутрішніх перевірок, але про це не було відомо публічно", - сказав Мішяк.

Він не спрогнозував, як можуть покарати працівників консульства за нелегальну видачу, зауваживши, що цю справу має детально дослідити прокуратура та направити відповідні матеріали до суду.

Як відомо, польська GazetaPolskaCodziennie з посиланням на власні джерела у Луцькому консульстві повідомила про організацію низкою її працівників злочинної групи, що займалася нелегальною видачею віз особам, яким заборонено в'їзд до Шенгенської зони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування